Zhivko Ivanov

Se l’ha vist actuar en el cas del Dimoni i el cas del Carrer de la Cera.

Jivko Ivanov, conegut també com “el triangle Chetnik”, rep el sobrenom per la seva participació en els conflictes armats de Kosovo, lluitant contra la indepèndència del país, o a la recent guerra civil a Ucraïna, vinculant-se a batallons en suportdel bàndol prorrus i de la escissió de Crimea. A més, l’any 2012 va lluitar en el batalló sèrbi-bulgar “Germans”, en la lluita contra “terroristes islamistes albanesos” del sud de Sèrbia.

ji1

Tanmateix, és militant de nombrosos moviments anti-islámics europeus com Stop Islamisation of Europe (SIOE), així com d’organitzacions ortodoxes cristianes armades de Bulgaria i Sèrbia. En essència, aquests partits i organitzacions tenen posicions en política econòmica properes al comunisme, amb nacionalitzacions estratègiques i una forta inversió en educació i sanitat, mentre que en l’esfera social defensen un nacionalisme tradicionalista, l’antieuropeísme i prediquen l’odi contra el pobles romanès, jueu i musulmà.

ivanov

Per això, J.I. manté estrets vincles i comparteix militància amb Bratislav Živković, líder d’Alba Ortodoxa. Aquest moviment s’inspira i identifica amb els cetniks, un grup paramilitar nacionalista serbi que va lluitar a la primera i segona guerra mundial, contra alemanys nazis i comunistes partisans, croates i musulmans, així com a la guerra dels Balcans, sempre “defensantla puresa ètnica de la gran Sèrbia”.

Živković assegura haver participat a les guerres de Kosovo, Bosnia i Croacia i ha combatut, des de l’inici del conflicte, a l’est d’Ucraïna i Sebastopol, a Crimea, amb una facció cetnik armada en suport al bàndol prorus, el batalló Jovan Shevich, L’Agost del 2014, el batalló es va atribuïr la mort de 23 soldats ucraïnesos, així com “l’apropiació de nombrosos vehícles armatsde l’exèrcit ucraïnès.”

Živković, personatge mediàticque apareix amb freqüència a la premsa búlgara i sèrbia, al·lega que “tornem els favors als russos que van lluitar amb els sèrbis a la guerra de Yugoslavia. Tenim sang eslava comuna i la fe ortodoxa”,assegurà en una entrevista.

Juntament amb aquest líder ortodox, J.I tambè compartia afinitat i espai polític amb el candidat a la presidència de Bulgaria Pavel Chernev. Entre d’altres, Chernev va ser membre del moviment SIOE id’Attack, partit nacionalista, xenòfob i tradicionalista búlgar, a l’hora que membre d’Alba Ortodoxa. Finalment l’any 2014, quan liderava el Partit de la Llibertat aBulgaria (Svoboda), va morir d’un atac cardíac.

Així mateix, també compartint entrenament i gimnàs (Meguro Roquetes, tancat fa 2 anys) amb Ernesto Navas, un altre integrat de Desokupa:

ji2